Bel ons op: 0468 11 66 05

Adres: Missestraat 25, 2570 Duffel

Het voorbeeld van André en Micheline
André en Micheline, bijna op pensioen

Met hart en ziel hebben ze beiden altijd hun job gedaan, André en Micheline, maar nu is dan toch voor hen beiden het ‘grote moment’ aan gebroken: ze hebben hun pensioenleeftijd bereikt en gaan nog veel tijd hebben dan vroeger om van het leven te genieten.

De kinderen staan op eigen benen, de kleinkinderen komen geregeld op bezoek, en uitstappen met vrienden of oud-collega’s zullen tot hun plezier de agenda overvol maken!

Maar wat nu met de financiën? Tot dusver hadden André en Micheline een maandelijks inkomen dat ruimschoots toereikend was om hun levensstandaard vlot aan te houden en bij te sparen – en de gedachte overviel hen dat ze vanaf nu hun spaargeld (en de huuropbrengsten van een appartementje in de stad) zullen moeten aanspreken om hun pensioenuitkering aan te vullen.

Terecht stellen ze zich de vraag:

  • Ga ik genoeg hebben?
  • Wat gaan we met de vrijgekomen gelden van ons pensioensparen, onze levensverzekering of Micheline haar groepsverzekering doen?
  • Welk deel hebben we op korte termijn nodig – welk gedeelte kunnen we voor langere tijd wegzetten, en waar, in een fonds dat noteert in het beurslandschap, met centen die ik nodig heb om van te leven?
  • Onze spaarrekening is toch ook geen middel om de inflatie op te vangen?
  • Moeten we nu eindelijk eens geen werk maken van onze successieplanning? We willen nog absoluut niet alles weggeven, wie weet leven we (of één van ons beide) nog 30 jaar?André en Micheline hebben dit kruispunt in hun leven dan ook terecht aangegrepen en een financiële planning laten uitwerken die hun huwelijkscontract heeft aangepast, een renteniersplanning voorzien heeft, en waarbij het resterende vermogen naar veiligheid en successie optimaal gestructureerd is.


Met een gerust hart genieten ze nu dan ook met volle teugen van hun kinderen en kleinkinderen, hun vrienden, hun reizen, en dat zonder angst voor de toekomst!