Bel ons op: 0468 11 66 05

Adres: Missestraat 25, 2570 Duffel

Het voorbeeld van Alexander
Het voorbeeld van Alexander, zelfstandig ondernemer

Alexander, 44 jaar, is nog een echte Vlaamse ondernemer: 15 jaar geleden klein begonnen met zijn doe-het-zelf-winkel, ondertussen een 12tal werknemers en zopas een derde (en hopelijk laatste keer) verhuisd met zijn onderneming naar een mooi nieuw bedrijfspand. Een goede beslissing, zo bleek, want de resultaten van de winkel groeien flink door.

Allemaal mooi en wel, maar Alexander besefte ook dat hij de enige kostwinner is voor zijn gezin met drie studerende kinderen. En als zelfstandige biedt onze overheid voor Alexander géén sociaal vangnet dat zo broodnodig is bij een onverwachte werkonbekwaamheid, of erger nog, een overlijden.

Doorheen de jaren had hij wel verschillende verzekeringen afgesloten, met gewaarborgd inkomen, een overlijdensverzekering, een pensioenspaarplan enz maar of dit allemaal zou volstaan? Zijn buurman Jan, vorig jaar ernstig ziek geworden, vertelde hem dat hij wel een erg hoge overlijdensdekking had lopen, maar dat zijn ziekte nu veel te weinig gedekt was, waardoor zijn gezin een financieel erg zware periode doormaakte…

Voor zijn pensioen rekende Alexander vooral op de verkoop van zijn winkel, die nu wel meer waard was maar hoeveel precies? Daarenboven, wat zou er met de winkel gebeuren als Alexander zou overlijden?
De cash-flow van de winkel bood ondertussen dan wel heel wat mogelijkheden, maar hoe kon Alexander nu de meest efficiënte link naar zijn persoonlijk financiële situatie maken?

Door een gerichte planning die rekening hield met al zijn wensen en mogelijkheden, hebben hij en zijn gezin een enorme stap vooruit gezet, nu en naar de toekomst.

Onder andere:

  • Zijn de verzekeringen geoptimaliseerd
  • Is zijn gezin veel beter beschermd bij een overlijden
  • Is het huwelijkscontract aangepast aan hun gegroeid vermogen
  • En heeft hij de spaarcapaciteit privé én van de vennootschap geoptimaliseerd.Zo kan Alexander zich weer voluit focussen op de twee belangrijkste zaken in zijn leven: zijn familie en zijn zaak!