Bel ons op: 0468 11 66 05

Adres: Missestraat 25, 2570 Duffel

Het voorbeeld van Tom en Jana
Het voorbeeld van Tom en Jana,
een jong gezin, met hun 2 kinderen Robbe en Lien

Tom en Jana, allebei 32 jaar en een leuke job als bediende, beseffen net als iedereen van hun generatie dat de zekerheid op een gerust pensioen vandaag de dag lang niet meer vanzelfsprekend is. Enkele jaren geleden maakten ze toch al hun grote droom waar: een eigen huis met een leuke tuin voor de kinderen.

Maar af en toe steekt er toch een ongerust gevoel de kop op:

  • De maandelijkse hypotheeklast beperkt hun spaarcapaciteit, waardoor die momenteel niet efficiënt benut wordt.
  • Al die berichten in de media over de ‘vergrijzingsgolf’ die er de komende 10 jaar aankomt, en ‘wie gaat daar voor bijdragen?’ Betalen we dan nog niet genoeg belastingen?
  • We gaan toch nog elk jaar op vakantie kunnen gaan en ook genieten van onze jonge jaren zonder te veel aan later te hoeven denken?
  • En wat als onze kinderen laten willen gaan studeren?
  • Of wat als één van ons beide werkonbekwaam of ziek zou worden?
  • Erger nog, wat zou er gebeuren als Tom of Jana onverwacht op jonge leeftijd zouden overlijden? De schuldsaldoverzekering lost wel de lening af, maar van één inkomen zal er ook niet veel gespaard kunnen worden…


Maar genoeg doemdenken, want Tom en Jana beseften plots dat ze één gigantische troef konden uitspelen: ze kunnen de tijd en hun jonge leeftijd nog in hun voordeel laten werken. Door een gerichte planning die rekening houdt met al hun (soms weliswaar beperkte) mogelijkheden, hebben ze een enorme stap vooruit gezet, nu en naar de toekomst.

Met een gerust hart genieten ze nu dan ook met volle teugen van hun opgroeiende kinderen, zonder angst voor de toekomst!